3 dagar på landet!

Ååå, landet! Det är för underbart att vara där uppe! Tog tåget upp i måndags och var framme i Fagersta kl 1, sen köpte vi massa semester gottis och åkte vidare upp till Smedjebacken. Vi fiskade och åkte runt med båten ett tag. Jag fick en liten gädda på 0,7 kg. Men vi tog upp den och grillade den. Smakade inte så himla mycket men den var helt klart ätbar med massor med ben i. Vi gjorde också ett först försök och kastade i en kräftbur.

Morgonen därpå när vi tog upp den var det 25 styckna svarta kräftor i den! Hur coolt som helst! Vi kokade dom så dom blev röda och fina men väntade otåligt till kvällen för att äta dom. Var ute med båten hela tisdagen, åkte igenom en jättesöt kanal och placerade oss på en klippa för lunch, solning och bad. På kvällen blev det grillning, kräftätning och läggdags tidigt. Jag var helt slut efter hela dagen i solen. Vi kastade även i kräftburen en gång till.
 
Igår när mamma och Sten åkte iväg för att hämta buren hade någon lagt upp den på strandkanten! Det är nämnligen olagligt att fånga kräftor så det var någon som demostrerade och kastade upp den : ( Men nästa gång slår vi till igen! Sedan låg jag bara och solade och läste hela dagen. Brände dessutom baksidan av låren så de brändes hela dagen, kvällen och natten till idag!   

Den 5 september åker vi upp igen och då för kräftskiva. Eventuellt åker jag och Johan upp någon helg medans mamma och Sten är i Kroatien.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback