Skridskoprinsessa ;)

I söndags var jag och Johan ute med Stefan, Sandra och lilla Lukas på isen. Och jag satte på ett par skridskor för första gången på vääääldigt länge ;) Trodde att jag skulle slå ihjäl mig men det gick faktiskt skapligt. Såg säkert ut som Bambi men ramla gjorde jag inte!

Har vi tur blir det sol och fint på lördag, då ska vi ta en tur på isen igen, grilla korv och dricka punch!


Haha!

Ljusmys :)





<3

The jantelag...

Håller på med en utvärdering över min arbetsprestation 2011.
Enligt jantelagen har jag lite svårt att välja nedanstående.. Dumt egentligen, är man bra så är man ;) 

En extraordinär prestation, mycket över förväntan och överenskommelse. Uppnår enastående resultat i förhållande till mål "Vad" och är ett föredöme gällande önskvärda beteenden och värderingar "Hur".

Mer blommor ;)

Jag kan inte sluta köpa blommor, jag vill ha nya fina hela tiden :) De skyndar på vårkänslorna lite, trots att detta är den kallaste veckan på hela vintern hittills.  

I lördags var jag och Emma på Ikea. Hur länge har vi inte försökt åka dit tillsammans, så nu äntligen! Hittade allt jag behövde och planerat att köpa, allt utöver det var jag duktig att lämna kvar på hyllorna. Resten av lördagen spenderades med rensning och fix hemma. Blir mer och mer sugen på tapetseringen, idéen verkar till och med ha slagit rot hos Johan :)  



Så fint, så fint :)


Ingen spontantid!

Tror det blir en bra vecka på jobbet, ny månad betyder mycket att göra nämnligen :)

Och varenda kväll är planerad. Med undantag för idag så är det bara bra och roliga saker!

M - Tvätt, avfrostning av frys. Bläääääää!
T - Träning
O - Träning 
T - Middag och Dirty Dancing med Annica, pappa, Inga-Lill
F - Middag och Svansjön med Annica

Vill klämma in en tid för solning också. Men vart och hur vet jag inte. Denna vecka är planerad till 100%

På onsdag blir det februari också!
"Vem har tiden?!"

Saknar min vän!!


BullMills :)

Igår hade jag tänkte köpa macarons till mig och Johan men de är ju då svindyra så jag ska förbi Sthlm Cupcake på lunch istället :) Love them!

Men så blev jag på sånt sjukt bakhumör. Så jag tänkte ge mig på att baka macrons igen. De blev ju goda sist, bara så jäkla fula! Googlade och hittade den! Macaronformar :D Vet inte när, men någon gång ska jag ge mig på att försöka baka de perfekta macaronerna. Ska köra på mandelmjöl denna gång för att få en fin yta och så har jag tagit fram massa olika goda fyllningar också. 

Får se när jag tar mig tid till detta. Till schlagern kanske..

 

Nya tavlor & blommor :)

Satte som sagt upp de nya tavlorna igår. Gillar dom allihopa jättemycket. Men... Jag kan inte bestämma mig om det ser "plottrigt ut" med så mycket saker på väggarna :P Visserligen såg det väldigt tomt ut innan med den lilla helt själv..

Den fina buketten jag fick av Emma gillade inte att trängas i en vas så den fick delas upp på många små. Får se om de små knopparna tar sig :)

Ett för en gångs skull städat köksbord. Inte ofta det sker ;)

Månadens långsammaste vecka..

Trots att denna vecka är månadens lååångsammaste vecka, sitter bara och väntar på månadsavslutet så jag får massa att göra, så är det redan torsdag! Och på lunchen ska jag ta en sväng till Västermalmsgallerian, känner att jag måste kika lite :)

Igår satte vi ÄNTLIGEN upp tavlorna i vardagsrummet, samt hyllan som har stått och samlat damm i MINST ett år :P Jag var även på Rusta och köpte takfärg. Ska måla de mörklila betongbalkarna i hallen vita igen inför tapetseringen. Blir visserligen efter resan men jag vill börja förbereda lite redan nu. Och en av de två tapeterna jag väljer mellan till köket kosta nu bara 40 kr rullen, MÅSTE köpa!

Igår hämtade jag även paketet från Bodystore. En platta Celsius, här ska det banne mig tränas! Gym ikväll! Och två paket fiberhusk, ska komma på något bra, nyttigt brödrecept. Experimenterandet börjar today :)  


Precis som planerat!

Idag står det 64 i kalendern. 64 dagar går fort, det måste det :)

Har haft en väldigt bra helg, man borde alltid aktivera sig på fredagar helgen känns så mycket längre då! Jag och Emma hade en supernice reunion efter hennes 3 veckors resa. Det blev massa gottis, cosmos, vin, SvenskPop, skitsnack och bakistv dagen efter. Precis som planerat. Vi blev dock liite besvikna när Markus bara köpt en 1,5 liters vindunk till oss, men det var nog tur det. Smart han är att "råka" köpa fel ;)  

I lördags kväll kom Åsa och Jocke över på middag och filmkväll. Helt perfekt, julmust, Ramlösa, chippar och ost! Precis som jag ville ha det. 

Så hela helgen blev precis som jag ville :) Förrutom att jag inte tränade igår men det var så mysigt att bara ligga i soffan. Mätte dock ut vart nya tavlorna ska sitta (de har fortfarande inte kommit upp) så nu är det bara till att borra.      

Clubdag, 10% = 56 kr......

Ojojoj, jag kunde inte stå emot HMs clubdag, 10% är inte ens mycket... Vill egentligen shoppa på riktigt, gå runt och känna och klämma men då måste jag vänta till löning. Och DET orkar jag inte :P Vill förnya med så mycket färg som möjligt!

Igår fick jag hem mina nya röda jeans och jag bara älskar dom. Inte skrik röda utan lagom röda. Och en vit, slapp virkad tröja till. Kan det inte bara bli vår snart...


Pyjamasparty!

Pyjamasparty!!!
Det är vad som väntas ikväll med Emma :) Vi ska sno Muttis lägenhet, äta middag, dricka vin, lyssna på Svensk Pop, äta popcorn, choklad och oooooost. Kommer bli sjukt nice. Jag sjöng upp en kvart i duschen igår, Svensk Pop och Björn Rosenström, Johan var en lycklig pojkvän ;)

Om vi orkar imorgon ska vi ta oss iväg och se på Breaking Dawn, hoppas!

Sen imorrn kväll kommer Åsa och Jocke på middag. Hoppas att killarna går med på min plan att de ska laga middag så jag och Åsa får chilla i soffan med lite vin!

På söndag: Träning!  

Tycker att det låter som en fabulös helg!

Dykkursen betalad!

Woho, då är dykkursen bokad och betald!
Känns lite scary att överföra så mycket pengar utomlands, tänk om de skulle försvinna :P Men på riktigt, vad gör man då?

Torsdag idag, har sånt hemskt shoppingbehov så det är sjukt. Vill förnya till våren! Har ett presentkort på hm på 500 kr så det ska spenderas och kanske liiiiite till efter löning nästa vecka! Ett par jeans, två klänningar, en kjol och en tröja har jag spanat på. Lite va :P

Maj gaad, fick in rockklassiker på vår lilla skit radio. Rocktime :D

Zumba och gym ikväll! Nästa söndag börjar jag Pole igen, längtar så jag dööör!

Sitter och övar på att skriva utan att titta på tangentbordet, går ganska bra men långsamt. T är svår att hitta :P
Mycket viktig info, haha!

Schlagerplanering!

Wiiiie!!!

Snart är schlagertiden här, och årets första schlagerparty med Wasa-pinglorna är planerad! Blir deltävling två med middag, bubbel, boor, glitter. Slå klackarna i taket så att säga :D Blir så stolt av deras engagemang, haha.

Sen innan har jag även "paxat" att få hosta årets allra första schlagerparty för de rutinerade shlagerfantasterna så det ska snart planeras! Woho!



Svartklädda Wasa girls kommer bli färgglada och glittriga!
Som de rutinerade nedan ;)



 


omedveten träningsmotivation

På 1,5 vecka har jag varit på gymmet 4 ggr hittills och nu är jag inne i perioden då man inte vill något annat än att åka till gymmet. VARJE DAG! Men, jag ska inte vara på gymmet varje dag. Jag måste få in en 100% rutin på gymmet 2 ggr i veckan först, annars kommer jag tröttna. Jag vet det. Tur att man lärt sig hur sin omedvetna träningsmotivation fungerar genom åren..

Så ikväll blir det chill med Joey och imorrn zumba och gymma ben. 
Längtar till jag byter till friskis. Då ska jag, Linn och Nathalie köra ALL IN :D
  

Blommor, ge mig vår!

Det måste bli våååår snart! Jag vill ha ljus och sol, blommor och grönt :) 
Visserligen har det varit grönt nästan hela vintern än så länge, men jag vill ha grönt på riktigt!

Får se hur länge de överlever i kylan hemma hos oss men jag var bara tvungen att köpa lite blommor för att pigga upp. Efter löning ska jag fylla på med hortensia i köksfönstret.

Försöker skapa min egna vår hemma ;) Hmmmm, måste byta gardiner i köket tror jag...


 


Fillimpa, utan sirap..

Igår var det baka bröd dags. Visserligen gillar jag mina ägg till frukost men ibland kan jag sakna en liten macka. Och i söndags hos Mutti fanns det världens bästa fillimpa så det fick bli till att baka en sån. Älskar den :)

MEN eftersom det är diet period hemma hos oss (mest för Johan) så gjorde jag limpan utan sirap. Där måste man ju spara in några kalorier iaf.. Johan sa att den blev lika god, min dom kommer senare.. 


Bästa fillimpan!

2,5 dl vetemjöl
 
1,5 dl grahamsmjöl
2 dl rågsikt 
1, 3/4 dl rågkross
1/2 dl vetekli
(1/4 dl vetegroddar)
1/2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
0,5 dl solroskärnor eller krossade hasselnötter
(1/2 dl russin)
1/2 liter filmjölk
1 dl mörk sirap

1. Blanda alla torra ingridienser.
2. Häll i sirap och filmjölk. Blanda väl.
3. Smöra och strö en brödform med rågkross.
4. Häll i smeten och grädda en timme på 175 grader, nedre delen av ugnen.

Kalas enkelt :)

Och utan sirapen lyckades jag räkna ut att 100 g fillimpa är 202 kcal. Bättre än bröd man köper iaf...

Bara massa pepp!

Körde styrketräning igår, en söndag :D Mmmm, länge sen jag hade riktigt träningsvärk. Älskar att ha träningsvärk i magen men tillsammans med mensvärk blir det fan olidligt! Inte kul alls! Idag blir det vilodag, imorrn gym igen. Torsdag zumba! 

Nu är jag sjukt peppad, 70 dagar kvar till resan och jag kommer köra järnet tills dess. Skiiiiit fit kommer jag vara. Och så ska jag faktiskt börja fuska lite och sola solarium här i februari.

I veckan ska dykkursen betalas, PEPPAD där också :)


Guns n Roses

Igår fick jag hem, min redan nu utnämnda älsklings t-shirt. Ilove it! Tror minsann att jag kommer vara bosatt i denna hela helgen.

Rock t-shirt och kavaj, varför inte?
Ser dock ut som en långärmad på bilden :P
 


Fredag igen :)

Härlig fredag, blir en lugn helg även denna. Känns riktigt skönt måste jag säga!

Veckan efter nyår blev jag sjuk så jag tänker minsann låta min kropp återhämta sig ordentligt till schlagerspektaklet sätter igång i februari. Och de kommande 8 veckorna efter måste även dessa bli relativt lugna eftersom jag kommer ha dans varje söndag. Och det är inget jag missar i första taget!

Så ikväll kör vi på hemmamys och imorgon åker jag hem till mamma för middag och chill. På söndag tänkte jag träna. Har kommit igång i veckan och det känns så sjukt skönt!  

Merry helg!


83 dagar....

Idag står det 83 i min kalender. Det betydeer att det är 83 dagar kvar till Bali, såklart ;)

Igår var Veronica, Devin och Shapes förbi efter middagen. ÄLSKAR att kunna ses en vanlig kväll och hänga. Äta popcorn, ta ett glas vin, prata, glo på film. Men nu är de slut, nu sitter de på tåget på G tillbaka till Helsingborg :(

Men iaf, de gav oss massa trevliga Bali-tips och de försäkrade att min mardröm om att Bali var en hemsk plats på jorden INTE stämde ;) Jag vill resa runt och se allt men jag måste nog begränsa mig lite. Sanur, U-Bud, Tulamben, Lovina, Lembangan. Och Devin sa att risfälten var helt fantastiska att se.

Längtar ihjäl mig!