Fröknäcke!

I helgen ska jag ta det lugnt, det står till och med stort i kalendern :)
NO PARTY, lite vin till maten, MAX! Äta gott och höstfixa i hemmet står på schemat. Två hyllor ska upp, de nya tavlorna samt en spegel. Ska även försöka hinna rensa ur uteförrådet så frysen från landet får plats.

Men framför allt ska jag äntligen göra mitt goda fröknäcke igen!


Fröknäcke

2 dl havregryn
1 dl grovt rågmjöl
1 dl linfrön
1 dl solroskärnor
1/2 dl sesamfrön
3/4 tsk salt
ca 3 1/2 dl ljummet vatten

1. Lägg havregrynen i en kastrull och häll på vatten så de täcks helt. Kaka i ca 1-2 minuter. Låt resten av vattnet rinna av i en sil.
2. Blanda ihop alla ingridienser och låt sedan vila i 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 180 C  och varmluft. Bred ut smeten på två bakpappersklädda plåtar.
4. Sätt in en plåt i mitten av ugnen och den andra i nedre delen. Grädda i 20 minuter. Byt plats på plåtarna och grädda vidare i 20 minuter. Öppna ungsluckan lite på glänt och grädda i ytterligare 20 minuter.
5. Låt bröden svalna och dra av bakpappret. Låt kallna på galler och bryt i bitar.

Mums!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback